Ai auzit de conceptul fabulos al anului 2014?

Ai auzit de conceptul fabulos al anului 2014?Romanul este priceput la toate, este ambidextru, polivalent si omniprezent si mai mult decat orice este din cale afara de ingenios.

Chiar daca nu a inventat el roata ci doar o foloseste, chiar daca nu a inventat anvelopa, ci doar o vinde pe site-uri de profil precum www.anvelomag.ro, romanul inventeaza totusi in permanenta cate ceva, iar daca nu, macar imbunatateste produsele mai vechi. Acelasi principiu il vedem si in automobilistica, odata cu lansarea unui nou concept ce se asteapta sa ne lase efectiv cu gura cascata de uimire.

Care va fi conceptul minune al anului 2014? Ei bine, poate ca nu ne-am astepta, insa este tocmai celebra…Dacia 1300! Noua Dacia 1300 poate provoca multe zambete ascunse in colturile gurilor. O mai tineti minte nu-i asa? Pana acum cativa ani erau strazile suprapopulate cu masini autohtone de acest tip, in detrimentul unor uper bolizi adusi de prin diverse tari.

La baza conceptului sta ideea de reconditionare a unui tanar student care, pasionat fiind fireste de domeniul automobilistic, a luat parte si la “conceperea” designului modelului Dacia Logan Coupe. Ideea de Dacia 1300 a anului 2014 isi trage radacinile din anul 1970, atunci cand prima masina Dacia iesea de pe portile fabricii pozitionate geografic in Mioveni. Fiind o masina cu traditie, autohtona, s-a incercat pe cat posibil pastrarea formelor si a elementelor cu greutate pentru istoria acestei masini.

Privind ideea geniala a adolescentului, realizam faptul ca da, intradevar, masina are un oarecare aspect a ceea ce era odata Dacia 1300. Farurile si forma lor, grilele si elementele cromate, se imbina cu elementele noi ale unei masini cu pretenie de bolid de lux. Jante din aliaje speciale, anvelopele rezistente contribuie la un aspect incisiv si impunator al ceea ce va deveni poate, un nou simbol al tarii noastre. Bordul este asemanator modelului vechi, insa este imbunatatit cu elemente ce guverneaza functionarea unei masini din zilele noastre.

Pentru ca cerintele pietei de profil se indreapta din ce in ce mai mult catre motoarele de tip eco friendly, se doreste ca si acest concept sa poata beneficia de imbunatatiri la acest nivel. Fotografiile pe care tanarul le-a pus la dispozitia curiosilor arata clar faptul ca masina este un concept si nu inca un model gata de a fi echipat folosind anvelope speciale precum cele de la Anvelomag.ro. Anumite elemente inca lipsesc, iar din considerente de spatiu, designerul a scos bancheta din spate, creand asadar o masina extraspatioasa cu 4 locuri. Dimensiunile masinii au proportii considerabile, in speta  5,1 metri lungime si nu mai putin de 2 metri latime.

Alexandru Bogdan Maris este cel care a indraznit sa viseze dincolo de ceva ce parea a fi in moarte clinica. Este imbucurator sa vedem ca inca mai exista initiativa, si mai mult decat atat, ca aceasta este preluata din lucrurile cu vechime, cu traditie, cu istorie pentru fiecare dintre noi.

Asteptam cu cel mai mare interes finalizarea proiectului. Conceptul ni se pare a fi unul dintre cele mai reusite, insa cel mai mult ne-ar stimula o plimbare cu un astfel de “bolid autohton” pe traseele cele mai grele si mai frumoase de care dispunem: Transalpina si Transfagarasan.

Pana atunci insa nu ne ramane decat sa urmarim orice informatie cu privire la acest concept: poze, prezentari si, de ce nu, chiar sa fim prezenti in numar cat mai mare in cadrul salonului auto in care isi va face lansarea oficiala noua Dacia 1300.


Alte stiri actuale :

1. Poleiul a „aruncat” în şanţuri mai multe maşini
2. Cum vrea să cucerească Volkswagen piaţa de maşini electrice din China
3. Vânzările de maşini hibride Toyota au depăşit prognozele
4. Ce masini au cumparat europenii in 2013, unul dintre cei mai zbuciumati ani pentru pietele auto
5. Ford Craiova a produs anul trecut 67.000 de maşini B-Max, cu 13.000 de unităţi sub estimări

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *