Beneficiile si riscurile agriculturii moderne

Beneficiile si riscurile agriculturii moderne

Te-ai gandit vreodata sa-ti cumperi un motocultor? Daca lucrezi in agricultura si nu ai un astfel de utilaj, ar fi cazul sa-ti achizitionezi chiar acum. De ce? Pe langa faptul ca il poti folosi pentru a lucra pamantul intr-un mod modern si calitativ, poti transporta recolta cu usurinta in hambare.

Pretul unui motocultor nu este deloc mare, avand in vedere utilitatea sa. Il poti cumpara chiar acum de pe site-ul Proagricol.ro. Daca tu nu lucrezi in agricultura, insa ai parinti sau bunici, care se ocupa de astfel de activitati, un astfel de utilaj este o adevarata binecuvantare.

Din nefericire, deseori, oricata grija am avea nu putem preveni anumiti factori poluanti care se abat asupra culturilor agricole si care pot imbolnavi solul. Poluarea afecteaza o multime de elemente ale naturii, cum ar fi atmosfera, apele, vegetatia, lumea animala, oamenii si nu in ultimul rand solul. Poluarea apare din cauza unor factori precum: industria extractiva, aglomeratia din orase sau transporturile. De asemenea, un factor important in aparitia poluarii este agricultura moderna, deoarece de multe ori nu se desfasoara in mod corect.

Deoarece poluarea afecteaza in mod cert solul, specialistii au incercat sa gaseasca modalitatile de prevenire a imbolnavirii plantelor. In primul rand, acestia spun ca nu oricine poate face agricultura. De ce? Pentru ca agricultura nu mai este ce era odata, ci a devenit o stiinta ce se practica la un standard ridicat, cu echipamente si tehnologii moderne.

O agricultura facuta la standarde moderne presupune folosirea pesticidelor si a produselor de uz fitosanitar. Acestea nu sunt periculoase pentru plante, daca sunt folosite in mod corect. Utilizarea in mod necorespunzator afecteaza plantele, prin urmare productia.

Medicamentatia pe care o folosim pentru plante trebuie sa fie de cea mai buna calitate posibila. Ea trebuie sa ajute la productivitatea si la calitatea recoltei. De ce trebuie sa acordam atentie medicamentelor? Pentru ca ele ajuta la eliminarea factorilor daunatori cum sunt insectele si ciupercele. Daunatorii afecteaza planta, aceasta imbolnavindu-se uneori prea tare pentru a mai putea fi salvata. Agricultorii trebuie sa inteleaga faptul ca produsele scoase pe piata sunt tot mai bune si mai eficiente, insa trebuie utilizate cu grija, astfel incat sa nu dauneze nici consumatorului, nici mediului.

Specialistii spun ca piata produselor destinate protectiei plantelor este intr-o continua dezvoltare si este benefica datorita tehnologiilor moderne. Acesta este si motivul pentru care domeniul agriculturii s-a dezvoltat in ultimii ani. Agricultorii au acceptat sa lucreze cu utilaje si produse moderne.

De multe ori, pe piata gasim produsele necesare la un pret foarte mic. Mare atentie insa. De ce? Pentru ca produsele ieftine nu sunt cele mai bune. Logic vorbind, nu poti cumpara un produs la 10 lei care sa fie la fel de calitativ si eficient ca unul la 70-80 lei. Acesta este un semn clar al faptului ca nu cumperi cel mai calitativ produs. Pretul mic, de multe ori ascunde anumite lucruri. Asadar, nu te zgarci la bani cand trebuie sa cumperi ceva cu adevarat folositor.

Fa agricultura cu responsabilitate, ai incredere in sfaturile specialistilor si investeste cu incredere atat bani cat si efort, pentru a putea avea mai apoi rezultatele dorite.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *