Cum igienizam masina de spalat rufe?

Cum igienizam masina de spalat rufe?Masina de spalat rufe este probabil cel de-al doilea obiect electrocasnic de care ne folosim in mod curent, fireste dupa frigider. Ca si acesta din urma insa si masina de spalat are nevoie de cate o revizie din cand in cand, si nu facem referire aici numai la anumite reparatii masini de spalat executate de cate un specialist, ci la o curatare superioara, corecta si completa, in urma careia sa avem certitudinea ca germenii si microbii nu ne mai pot afecta.

Unele masini de spalat ajung deseori in service-uri de reparatii masini de spalat din pricina faptului ca nu sunt intretinute asa cum ar trebui in mod normal. Care sunt problemele care pot defecta o masina de spalat? Ei bine acestea sunt multiple, si uneori le putem cauza chiar cu buna stiinta. Exista cateva intrebari cu privire la functionarea masinii de spalat si cu privire la pericolele ce pot exista, drept pentru care in cele ce urmeaza vom incerca sa le exemplificam si explicam deopotriva.

Cum pastram igiena masinii de spalat? Una dintre cele mai mari probleme ce pot aparea in cazul utilizarii deficitare a masinii de spalat o constituie stabilirea ciclului de spalare pentru igienizarea tesaturilor. Din rationamente lesne de inteles, majoritatea avand la baza criteriul pecuniar, unele persoane aleg un ciclu de curatare a hainelor cu durata scurta. Din pacate insa, un ciclu de spalare cu durata scurta presupune absenta prespalarii, dar si neutilizarea apei cu temperatura ridicata. O simpla inmuiere in apa cu detergent, oricat de bun ar fi acesta, nu poate fi suficienta pentru a efectua o igienizare corecta a hainelor.

Pentru a preveni astfel de probleme, este indicat ca temperatura optima sa se stabileasca in functie de tipul tesaturilor, si cel putin o data la o anumita perioada de timp (la cel putin o luna diferenta) sa se execute un ciclu de spalare in gol a masinii, fara haine, la o temperatura de 90 de grade. Deasemenea pot fi folosite si anumite substante ce au rol de dezinfectare, astfel incat microbii sa nu se dezvolte in interiorul masinii de spalat.


Un alt aspect foarte important consta in ventilarea optima a masinii de spalat dupa utilizare. De ce este importanta ventilarea masinii de spalat? Pentru ca in timpul ciclului de spalare, in special daca folosim apa fierbinte pentru aceasta, in momentul in care hubloul este deschis, acesta va permite cuvei sa condenseze. Daca inchiderea usii de incarcare se face imediat, exista riscul ca vaporii de apa sa fie stocati inauntru, iar umiditatea sa favorizeze dezvoltarea bacteriilor. Mai apoi, prin introducerea hainelor in cuva masinii de spalat aceasta ar putea transmite microbii, ajungandu-se la o contaminare generala in loc de o curatare optima.

Foarte importanta este mentinerea in stare perfecta de curatenie si a spatiilor destinate agentilor de curatare, in speta a detergentilor si a balsamului de rufe. Necuratarea duce la acumularea de bacterii ce pot fi transmise odata cu trecerea apei prin compartiment mai departe la noua incarcatura de haine.

Oricum ar fi, masina de spalat este un spatiu ce trebuie pastrat in deosebite conditii de igiena. Fiindca hainele iau ulterior contact direct cu pielea omului, este de asteptat ca grija noastra privitoare la modul in care curatam hainele si zonele adiacente sa fie la cote maxime. In acest fel prevenim si eventualele probleme ce pot aparea la masina de spalat, dar si eventuale reparatii ale acesteia, care s-ar putea dovedi a fi costisitoare.

In cazul in care doriti sa faceti o verificare a masinii de spalat, sau sa efectuati anumite reparatii masini de spalat la preturi cat mai mici, dar avand asigurata siguranta utilizarii, specialistii www.washservice.ro va stau la dispozitie.

Alte stiri actuale :

1. A rămas blocată timp de două ore în maşina de spălat
2. LG’s texting washing machine? Tech firms are asking the wrong questions
3. How to repair your broken goods – from an iPhone to a washing machine
4. Ce au gasit pompierii intr-o masina de spalat. “Ne-am speriat de moarte toti”
5. CES 2014: LG unveils ‘talking’ washing machines

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *