Cum poti cultiva capsuni

Cum poti cultiva capsuniDin ce in ce mai des, oamenii se hotarasc sa paraseasca agitatia de la oras pentru frumusetea si linistea de la tara. Sa locuiesti la tara este frumos, dar este si multa munca.

Din moment ce locuiesti la tara, nu poti sa nu-ti lucrezi pamantul. Astfel, cei care ajung sau sunt deja aici, isi cumpara un motocultor, la care sa poata atasa accesoriile dorite pentru prasit, sapat, cosit sau ce-si mi doresc ei.

Un motocultor este deosebit de util atunci cand vrei sa cultivi o suprafata mai mica de teren. Acest utilaj agricol trebuie folosit cu grija si indemanare si cu siguranta va da rezultatele la care te astepti, daca l-ai folosit la culturile si pamantul potrivit. Daca nu ai un motocultor si vrei sa-ti cumperi, viziteaza site-ul http://www.motocultoare-motosape.blogspot.com/ .

In majoritatea gospodariilor de la tara se cultiva delicioasele capsuni. Aceastea sunt plante ce dau un rod dorit si cautat de multe persoane. Unii ajung sa faca afaceri cu capsuni si profitul este unul substantial, daca investesti intr-adevar in asta.

De unde poti sa incepi cand vrei sa cultivi capsuni? In primul rand ai nevoie de un teren. Acest teren trebuie sapat adanc, apoi se pune in el gunoi de grajd. Este nevoie de un pamant bogat in substante organice. Indicat este ca parcela de pamant pe care cultivi sa fie ori la soare, ori la semi-umbra. Plantarea se face primavara, sau toamna.

Cum se face plantarea? Rasadul de capsuni se planteaza la o distanta de 70 cm intre randuri si 25-30 cm intre plantele de pe un rand. Plantarea poate fi de doua feluri si anume manuala si mecanica. In ceea ce priveste plantarea manuala, ea presupune saparea unor gropi de 10-15 cm adancime, dupa care rasadul trebuie introdus in acele gropi, urmand ca mai apoi sa fie strans pamantul in jurul radacinii. Plantarea mecanica este facuta cu ajutoul masinilor special create pentru plantat.

Ce este important dupa? Irigarea este un factor cheie in reusita afacerilor cu capsune. Apa este absolut necesara si metodele de udare a capsunilor sunt de 3 feluri: prin brazde, prin aspersiune si prin picurare. Udarea prin brazde se poate face atunci cand terenul pe care se cultiva planta este nivelat cat mai bine.

Este necesara o cantitate de apa destul de mare si distribuirea acesteia se face printre randurile de capsune. Dezavantajul acestui tip de irigare consta in faptul ca se pierde multa apa fara a ajunge la radacina plantei. Udarea prin aspersiune este in esenta o ploaie artificiala. Apa este pulverizata cu aparate speciale la fel ca picurii de ploaie.

Aceste aparate poarta denumirea de aspersoare. Ele au marele avantaj de a proteja florile de inghetul de primavara, atunci cand este cazul. Udarea prin picurare este ultimul tip de irigare despre care vorbim. Acest procedeu presupune distribuirea apei cu ajutorul unor conducte speciale, pe randurile de capsune. Chiar daca este o metoda destul de costisitoare, ea are avantajul de a mentine constanta umiditatea solului.

Daca respectati cele amintite anterior, recolta va fi una bogata si gustoasa. Afacerile cu capsuni sunt inca la mare cautare si investitiile in acest domeniu merita facute. Daca nu vrei sa faci afaceri cu capsuni, ci vrei sa ai minunatele fructe pentru tine, pentru familia ta, poti incepe chiar acum. Este perioada potrivita.


Alte stiri actuale :

1. Cele mai bune plăcinţele cu gem de căpşuni
2. Căpşuni pentru suferinzii de gastrită
3. O metodă inedită de plantare a căpşunilor
4. Tort cu capsuni
5. Căpşunari pentru Danemarca, recrutaţi la Slatina

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *