Oare de ce e necesara aceasta politica…

Oare de ce e necesara aceasta politica...N-am inteles , ever , de ce ne trebuie politica , partide si oameni politici. Maine , poimaine implinesc juma de secol si  tot nu ma dumiresc la ce-mi foloseste , ca elector , tot ce v-am mentionat mai sus.

Trebuie sa va spun din start ca sunt genul care  , daca am altceva mai bun de facut pentru familia mea in ziua alegerilor prefer sa nu ma duc la vot.  Si ca mine am o gramada de prieteni.

Pe principiul unui aparat de muls vaci (apropos , daca va intereseaza  asa ceva , apelati cu incredere la produsele de pe http://www.mulgatoare-vaci.blogspot.com ),  politicienii contemporani  noua  , profita de naivitatea  sau parsivitatea  unora dintre noi  , infiintand partide politice , ale caror mult trambitate  platforme-program si promisiuni  electorale  desarte  nu sunt  decat  niste aparate de muls voturi.

Sindromul acestui “aparat de muls vaci” vad ca a fost obtinut dupa asemanarea si chipul  acestei uniuni europene (observati ca am scris-o intentionat cu litere mici) . O uniune pe care noi am dorit-o dar ea nu ne-a vrut. Doar dupa ce a aflat valoare resurselor noastre naturale , scumpa de uniune a catadicsit sa ne acorde ceva importanta , bazandu-se mult si pe superficialitatea oamenilor nostri politici  , predispusi la coruptii de toate genurile.

Sub deviza populista “Nu ne vindem tara” , toti acesti politicieni mioritici , ajunsi la putere prin mijloace numai de ei cunoscute , au reusit sa prosteasca  procentul analfabet al electoratului , mai cu un kil de malai , mai cu o juma de vodca , devenind  actualii baroni locali “de Romania”.

Imediat dupa  preluarea puterii , toti acesti  politruci  sau escroci au reusit sa aduca poporul roman ‘in sapa de lemn”.Cu cat averile baronilor cresc , cu atat saracia populatiei sporeste. Speculand  dependenta mediatica a majoritatii electorale , toti acesti  prezumtivi “alesi”  ai neamului se cearta sau se impaca  “live” , spre fericirea postului TV care i-a gazduit  intru rating si in urma carora comenteaza  o aceeasi  numeroasa cohorta de analisti , gura-cascai , casca-gurai  s.a.m.d.

Tot acest circ mediatic se face pe banii nostri , ai romanilor care dau bani mass mediei nu numai prin abonamentele platite cat prin ratingul pe care-l fac anumitor posturi TV favorite. Am observant in ultima vreme o rotatie a ziaristilor in politica sau a politicienilor in mass-madia intru indestularea vesnica acestora.

Iar noi , posibilii electori , ce facem ? Majoritatea ii ignoram dar ce-i mai rau , multi dintre noi le facem jocurile . Adica suntem manipulati prin diversi  interpusi  care ne conving ba sa iesim in strada la proteste , ba sa boicotam anumite activitati etc.

Si toate astea in numele unei  potentiale prosperitati a Romaniei , intr-un viitor intangibil noua , poate nepotilor nostril. Nepoti care vor slugari  interesele urmasilor actualilor baroni , pe principiul comisionarii  ”aparatului de muls resurse”  occidental.

Fratilor , nu sunt nici prea destept dar nici prost nu sunt. Ce-ar fi sa luam taurul de coarne si sa relizam  o politica de tip elvetian  , pentru  cetateanul  bastinas  , in dauna politicii actuale care permite strainilor cu bani sa ne cumpere pamantul  si  istoria.

Alte stiri actuale :

1. Baroniada autostrăzilor
2. Supravieţuirea prin bişniţă
3. Interesele celor mari, o şansă pentru România
4. Crin Antonescu: ”Se poate trăi şi fără Schengen”
5. Ma tem de ceea ce vine. Marea ruptura
6. Interesele celor mari, o şansă pentru România
7. CARITAS-ul gazelor de şist. Ce e american e bun şi pentru noi?

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *