Tot ce trebuie sa stii despre televizoarele Ultra HD

Tot ce trebuie sa stii despre televizoarele Ultra HD
Televiziunea a evoluat si evolueaza pe zi ce trece; la fel se intampla si cu televizoarele. Daca la inceputuri televizoarele erau niste cutii mari care reuseau sa redea imagini alb-negru, acum lucrurile s-au schimbat, exista televizoare de toate marimile si pentru toate buzunarele.

Astazi, din ce in ce mai multa lume opteaza pentru televizoare cu rezolutii mari capabile sa redea o imagine impecabila. Vorbim aici despre televizoarele Ultra HD, UHD sau 4K, care in mare parte impartasesc aceeasi caracteristica, si anume, foarte multi pixeli.

Televizoarele 4K Ultra High Definition schimba cu totul regulile atunci cand vine vorba de calitatea imaginii, iar in procesul de productie incepe sa se schimbe in mod fundamental totul, de la productia de programe la tehnologia de distributie. Televizoarele 4K sunt disponibile la majoritatea producatorilor de televizoare cunoscuti, insa acestea sunt considerate varful de iceberg al unei tehnologii foarte avansate. Asadar, cu totii ne intrebam ce sunt televizoarele 4K, de fapt?

Televizoarele 4K Ultra HD (cunoscute si sub numele de televizoare UHD) furnizeaza de 4 ori rezolutia imaginii 1080p HD, asta insemnand 8 milioane de pixeli in loc de 2 milioane. Acest lucru inseamna ca din punctul de vedere al claritatii imaginii vom experimenta detalii de calitate superioara, o textura mult mai mare si o emulsie de finete aproape fotografica.

Diferenta dintre televizoarele Ultra HD si televizoarele 4K

Denumirea 4K Ultra High Definition reprezinta, de fapt, o derivare de la standardul cinema-ului 4K digital. Cu toate acestea, in timp ce cinematograful local ofera imagini in rezolutie nativa de 4096 x 2160, televizorul nostru va avea formatul de 3840 x 2160. Acesta este motivul pentru care unele branduri prefera sa nu foloseasca deloc eticheta 4K, optand doar pentru cea Ultra HD. Cu toate acestea, eticheta numerica pare ca se va impune odata cu trecerea timpului.

De ce ar trebui sa luam in considerare televizoarele 4K Ultra HD?

Exista mai multe motive pentru care ar trebui sa luam in considerare televizoarele 4K atunci cand intentionam sa cumparam un televizor nou. Spre exemplu, fotografii, care folosesc in meseria lor televizoarele HD, nu pot vedea decat o particica din detaliile fotografiilor lor pe o rezolutie de 2160p. Un display de 4K ofera mult mai multa nuanta si detaliu astfel incat diferentele pot fi cu adevarat uimitoare. Daca 3D-ul s-a dovedit a fi o diversiune capricioasa, 4K-ul pare sa vina fara rezerve. Imaginea cu rezolutie mult mai mare este pur si simplu mai buna.

Densitatea de pixeli mai mare a televizorului 4K ofera posibilitatea de a vedea detaliile mult mai aproape fara ca structura imaginii de tip grila sa devina vizibila (asta insemnand ca poti viziona un ecran mult mai mare din aceeasi pozitie a scaunului). Dimensiunile standard la care pot fi gasite televizoarele 4K Ultra HD astazi sunt cele de 50 de inci.

In privinta pretului, acesta variaza in functie de dimensiune, de la 30000 $ pana la 55000 $ pentru un televizor 4K de 85 de inci, televizoare destinate fara discutie sportivilor sau magnatilor.

Daca sunteti interesati de achizitionarea unui televizor care sa va satisfaca dorintele accesati http://www.dwyn.ro/televizoare-televizoare_lcd_led_plasma-27-0-0.html .

Alte stiri actuale :

1. LG prezintă 12 televizoare Ultra HD, printre care şi modele cu ecran OLED curbat
2. Samsung dezvăluie primul, cel mai mare și mai curbat televizor Ultra HD de 105 inci din lume
3. Qualcomm Snapdragon 802, capabil de procesare UltraHD pentru smart TV-uri
4. Cumpărături de lux în România. Televizoare ultra HD de 34.000 de euro și mașină de 340.000 de euro
5. Românii au cumpărat în 2013 50 de televizoare LG 4k, care costă între 5.000 şi 20.000 de euro
6. Samsung a lansat la CES cel mai mare televizor Ultra HD. Are 280 cm diagonala

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *